In gesprek met Nieuw Annaland over de succesvolle samenwerking met het WSP

André is samen met zijn vrouw Els trotse eigenaar van Nieuw Annaland: een vergaderlocatie in Vught. En niet zómaar een vergaderlocatie. Nieuw Annaland is een luxe landgoed met exclusieve vergaderruimtes gelegen in een prachtige omgeving. Voor het werven van nieuw personeel stond Nieuw Annaland voor een uitdaging, want de huidige wervingskanalen leverden te weinig op. Ze namen contact op met het WSP en kwamen in contact met Marleen Jansen, adviseur werkgeversdiensten bij het WSP via UWV. Samen hebben ze onlangs de eerste vacature ingevuld. Lees hier hun verhaal.

 

André over de samenwerking

Waarom heb je gekozen voor een samenwerking met het WSP?
De werving van nieuwe medewerkers ging tot voor kort via ons eigen netwerk en social media. Het bereik hiervan is echter te beperkt. En dus gingen we ons heroriënteren. Na het invullen van het contactformulier van het WSP voor werkgevers is al snel een heel prettig contact ontstaan.

Wat doet het WSP precies voor jullie?
Het WSP heeft kandidaten voor ons geselecteerd en bemiddeld in het maken van de afspraken. Wij hebben op basis van de gesprekken met het WSP ook een beter beeld gekregen van de verdere mogelijkheden op de arbeidsmarkt zoals de mogelijkheden om te werken met medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Wat is de toegevoegde waarde van het WSP?
De toegevoegde waarde ligt er met name in dat wij worden ontzorgd op het gebied van de werving en selectie. Het geeft vertrouwen en stelt ons ook in staat om slagvaardig te handelen. De medewerkers zijn deskundig. Wij zijn een klein bedrijf en niet volledig ingevoerd in alle werkgeversregelingen. In het contact met het WSP zijn wij in staat geweest een passende oplossing te vinden voor onze personeelsvraag.

 

“In het contact met het WSP zijn wij in staat geweest een passende oplossing te vinden voor onze personeelsvraag.”

 

Welke successen hebben jullie samen al behaald?
Inmiddels hebben we een vacature succesvol ingevuld is er een fijn contact ontstaan die ons helpt bij de verdere ontwikkeling van ons bedrijf in relatie tot de personele bezetting.

 

Marleen over de samenwerking

Wat is jouw rol in de samenwerking met Nieuw Annaland?
Als adviseur werkgeversdiensten help ik werkgevers bij het vinden van geschikt personeel. Nieuw Annaland zocht in het begin van dit jaar een medewerker voor het secretariaat. Samen hebben we doorgenomen wat de functie precies inhoudt en de vacature bij werkzoekenden onder de aandacht gebracht. En daar kwamen veel reacties op binnen! Ik heb vervolgens de eerste selectie van kandidaten gemaakt, waarna André een aantal kandidaten heeft gesproken.

Hoe ervaar jij de samenwerking?
Als zeer positief! We hebben afgelopen tijd intensief contact met elkaar gehad en dit verliep allemaal erg soepel.

Waarom past Nieuw Annaland zo goed bij het WSP?
Nieuw Annaland is een werkgever die openstaat voor álle werkzoekenden. Zo is er in de selectieprocedure ook een kandidaat op gesprek geweest die een Wajong-uitkering ontvangt en gaat André de Harrie-training bij ons volgen. De Harrie-training is een tweedaagse opleiding voor medewerkers die een collega met een arbeidshandicap op de werkvloer (gaan) begeleiden. De letters van Harrie staan voor: hulpvaardig, alert, rustig, realistisch, instruerend en eerlijk.

 

“Nieuw Annaland is een werkgever die openstaat voor álle werkzoekenden.”

 

Welke successen hebben jullie samen al behaald?
Naast de fijne samenwerking is het ook erg leuk dat er een match is ontstaan tussen Nieuw Annaland en een werkzoekende. 1 april is zij gestart en de eerste geluiden zijn zeer positief! Daarnaast heeft Andre aangegeven dat er in de nabij toekomst wellicht ruimte is voor nieuwe collega’s dus wij zetten onze prettige samenwerking voort.


Wil je ook gebruikmaken van de dienstverlening van het WSP Noordoost-Brabant? We beschikken over een groot en divers bestand van uitstekend personeel: gemotiveerde werkzoekenden, die graag weer aan de slag willen. Wij begeleiden je graag tijdens het gehele proces van werving en selectie. 

Neem contact op

Top