WSPNOB

Subsidies en regelingen

Neemt u iemand met een arbeidsbeperking of een werkzoekende met een uitkering in dienst? Dan kunt u wellicht gebruikmaken van een aantal regelingen met aantrekkelijke financiële voordelen. We hebben ze hieronder voor u op een rij gezet.

De mogelijkheden kunnen per gemeente verschillen. Laat u uitgebreid informeren door onze accountmanagers over de mogelijkheden voor uw organisatie en profiteer maximaal van alle subsidies en regelingen! Maak een afspraak door te bellen naar 085-1304062 of een mail sturen naar info@wspnob.nl.

Neem contact op >

Onze accountmanagers

Marten Hubregtse

m.hubregtse@oss.nl

Annelies Heijboer-Los

a.los@s-hertogenbosch.nl

Esther van den Boomen

esther.vandenboomen@uwv.nl

Liz Barker

l.barker@oss.nl

Glenn van Dijk

glenn.vanDijk@uwv.nl

Bob Gerrits

Bob.gerrits@uwv.nl

Marcel van Drunen

mdrunen@ibn.nl

Ilse Vousten

i.vousten@wsd-groep.nl

Mathieu Baudoin

mathieu.baudoin@uwv.nl

Charity Timmers

c.timmers@s-hertogenbosch.nl

Tessy Floris

tessy.floris@uwv.nl

Caroline Schemering Reelfs

c.schemering@s-hertogenbosch.nl

Jeroen van der Harst

jeroen.vanderharst@uwv.nl

Solange Camelia

solange.camelia@uwv.nl

Yvonne van Laarhoven

y.van.laarhoven@vught.nl

Patrick van der Sluijs

Patrick.van.der.Sluijs@uden.nl

Evelijne van den Langenberg

evelijne.lanenberg@uwv.nl

Robèr Kok

r.kok@oss.nl

Joost Kollau

j.kollau@s-hertogenbosch.nl

Remco Borrani

remco.borrani@uwv.nl

Adil Bayouni

a.bayouni@oss.nl

Daphne van den Hoogen

daphne.vandenhoogen@uwv.nl

Pieter-Bas Mombers

pmombers@meierijstad.nl

Gerrit Timmerman

gtimmerman@ibn.nl

Margriet de Jong

margriet.deJong@uwv.nl

Jacqueline Musters

jmusters@wsd-groep.nl

Dimphy van der Zanden

dimphy.vanderzanden@cgm.nl

Mariska Hermens

M.Hermens@boxmeer.nl

Martin van Grinsven

m.vangrinsven@s-hertogenbosch.nl

Caroline Coerwinkel

caroline.coerwinkel@uwv.nl

Marcel van Ras

mras@ibn.nl

Marlon Derks van de Ven

marlon.derks@uwv.nl

Jolanda Schouten

jolanda.schouten@uwv.nl

Madelon Mudde

mmudde@meierijstad.nl

Hans Meulenbroek

hans.meulenbroek@uwv.nl

Mariette Smeitink

m.smeitink@boxmeer.nl

Joyce de Vaan

j.devaan@s-hertogenbosch.nl

Overzicht subsidies en regelingen


Proefplaatsing

Bij een proefplaatsing werkt een werknemer een paar maanden bij een werkgever met behoud van uitkering. De werkgever hoeft dan geen loon te betalen. Een ideaal middel om te onderzoeken of de baan en kandidaat goed bij elkaar passen, en of de kandidaat werkelijk geschikt is. Meer informatie vindt u hier.


Jobcoaching

Werkzoekenden met een (blijvende) afstand tot de arbeidsmarkt ontvangen via jobcoaching begeleiding tijdens (met name) de plaatsing en het inwerken bij een nieuwe baan. Dit ontlast u als werkgever. Meer informatie over de mogelijkheden voor jobcoaching? Neem contact met ons op! 


Loondispensatie bij Wajong-uitkering

Loondispensatie is bedoeld voor werknemers met een Wajong-uitkering. Bij loondispensatie betaalt u als werkgever tijdelijk minder loon aan een werknemer als hij of zij minder aan kan dan andere werknemers. De loondispensatie kan een half jaar tot 5 jaar duren. Alle informatie over loondispensatie vindt u hier.


Loonkostenvoordeel (LKV)

Wanneer u iemand met een arbeidsbeperking of een oudere werkzoekende (56+) in dienst neemt komt u in aanmerking voor het Loonkostenvoordeel (LKV). De LKV vervangt de mobiliteitsbonus (oude regeling). Wilt u meer weten of bent u benieuwd of u in aanmerking komt? Neem contact met ons op!


Jongerenvoucher

Als u een jongere (tot 27 jaar) met afstand tot de arbeidsmarkt in dienst neemt, heeft u recht op een jongerenvoucher. Dit is een subsidie van maximaal € 2.500 euro als u de kandidaat een arbeidsovereenkomst of leer/werkbaan biedt van minimaal een half jaar. Wilt u meer weten over de jongerenvoucher? Neem contact met ons op!


Looncompensatie bij ziekte (no-riskpolis)

Neemt u iemand met een arbeidshandicap of ziekte in dienst? Dan geldt voor deze werknemer mogelijk de no-riskpolis. Dit houdt in dat u in geval van uitval door ziekte voor deze werknemer looncompensatie kunt krijgen. Hiermee bent u financieel verzekerd tegen uitval bij ziekte. Benieuwd of u in aanmerking komt? Onze accountmanagers vertellen u graag meer.


Loonkostensubsidie

De loonkostensubsidie is bedoeld voor werkgevers die iemand met een ziekte of handicap in dienst nemen. Loonkostensubsidie compenseert het verschil tussen de arbeidsproductiviteit van een werknemer (loonwaarde) en het wettelijk minimumloon. Dat gaat namelijk uit van 100% arbeidsproductiviteit. Is een werknemer minder dan 100% productief? Dan kunt u dankzij de loonkostensubsidie toch deze minder productieve werknemer in dienst nemen. Alle relevante informatie over Loonkostensubsidie vindt u hier.


Startersbeurs

Een Startersbeurs biedt werkgevers de mogelijkheid om ambitieuze jongeren te betrekken bij een organisatie tegen minimale kosten. Met de Startersbeurs biedt u een jonge starter op de arbeidsmarkt gedurende 6 maanden, 32 uur per week, een leerwerkplaats in uw bedrijf. Er zijn +/- 150 gemeenten in Nederland die een financiële vergoeding verstrekken aan bedrijven die aan werkzoekende jongeren die woonachtig zijn in een deelnemende gemeente een Startersbeurs aanbieden. Wilt u meer weten of bent u benieuwd of u in aanmerking komt? Neem contact met ons op!


Tel mee met Taal: subsidieregeling voor taal op de werkvloer

Werkgevers kunnen subsidie aanvragen ten behoeve van het verbeteren van taalvaardigheid van een werknemer. Deze subsidie kan verstrekt worden voor werknemers die de Nederlandse taal beheersen op referentieniveau 2F of lager (circa taalniveau B1). Deze subsidie bedraagt maximaal 67% van de kosten, minimaal 33% van de kosten komen dus voor rekening van de werkgever. Meer weten over Tel mee met Taal? Neem contact met ons op!


Subsidieregeling Praktijkleren

Wilt u een praktijkleerplaats of werkleerplaats aanbieden? Dan kunt u de subsidie Praktijkleren aanvragen voor begeleiding van leerlingen, studenten of deelnemers. U kunt maximaal € 2.700 euro subsidie krijgen per praktijkplaats of werkleerplaats per schooljaar. Benieuwd of u in aanmerking komt voor de subsidieregeling Praktijkleren? Neem contact met ons op!


Meer informatie over subsidies & regelingen?

Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant adviseert u graag over de mogelijkheden. Wilt u meer weten over een specifieke regeling, vraag dan advies. Stuur een mail naar info@wspnob.nl of bel meteen 085-1304062. Onze accountmanagers staan voor u klaar.

Neem contact op >

Blijf op de hoogte

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens per vier weken nieuws over subsidieregelingen, tips, en best-practises voor werkgevers in Noordoost-Brabant.