5 x de bestgelezen blogs van 2021

boeken

2021 is – net als 2020 – een gek jaar geweest. Voordat we je fijne feestdagen en een gelukkig en vooral gezond 2022 wensen, blikken we nog even terug op het afgelopen jaar. Dit waren de 5 best gelezen blogs op onze website!

 

1. Personeel uitlenen? De belangrijkste info over collegiale in- en uitleen op een rij

Het ene bedrijf heeft vanwege de coronacrisis personeel beschikbaar, terwijl het andere medewerkers tekortkomt. Je kunt daarom als werkgever jouw personeel tijdelijk collegiaal in- en uitlenen. Een mooie manier om collega-ondernemers met personeelstekort te ondersteunen! Maar let op: er zijn een aantal belangrijke wetten en regels van toepassing bij het uitlenen van personeel. Ook heeft het gevolgen voor je NOW-aanvraag. In dit artikel zetten we alles voor je op een rij.

Lees meer

 

2. Succesverhaal: 3 (!) nieuwe medewerkers voor Tzorg dankzij Online Banenmarkt

Het is begin 2021. De coronacrisis duurt voort en eist inmiddels voor bijna iedereen zijn tol. Ook voor werkgevers en werkzoekenden. Voor veel werkgevers is het in deze periode bijvoorbeeld lastig om personeel te vinden en behouden. Aan de andere kant verliezen veel werknemers hun baan. Om deze twee partijen – juist nu – samen te brengen organiseerde het WSP het afgelopen jaren online banenmarkten. Stan van Hoof, recruitment specialist bij Tzorg, deed mee aan de eerste editie van de Online Banenmarkt Noordoost-Brabant. Of dat een succes was? “We hebben dankzij de online banenmarkt 3 nieuwe medewerkers aangenomen. En of het een succes was!”

Lees meer

 

3. Hybride werken: 5 tips om je op weg te helpen

Thuiswerken: we doen het al ruim een jaar massaal. Hier en daar gaan we (gelukkig) ook weer wat vaker terug naar de fysieke locatie, maar helemaal terug naar ‘online’ werken gaat waarschijnlijk niet gebeuren. Dit zorgt voor veranderingen binnen jouw organisatie. Hoe pak je dit aan als werkgever? Waar moet je allemaal aan denken? En hoe bereid je jouw medewerkers hierop voor? Je leest het in dit artikel.

Lees meer

 

4. Employer branding inzetten als werkgever

Employer branding is het bouwen aan de reputatie van jouw bedrijf als werkgever. Als werkgever probeer je bij jouw (potentiële) medewerkers en hun naasten een positieve indruk te krijgen. Met als uiteindelijk doel de juiste medewerkers te behouden of aan te trekken. In deze blog nemen we je mee in waarom employer branding zo belangrijk is, hoe je zorgt voor een goed employer brand en waarom employer branding ook om storytelling draait.

Lees meer

 

5. Werkgevers opgelet: deze wetten en regels zijn aangepast per 1 juli 2021

Per 1 juli 2021 is er het een en ander gewijzigd op het gebied van wetten en regels rondom personeel. Zo gaat het minimumloon omhoog en gaat de volgende ronde coronasteun van start. Benieuwd wat er allemaal is veranderd? En hoe dit invloed kan hebben op jouw organisatie? We zetten in dit artikel alles voor je op een rijtje.

Lees meer

2021 is weer (bijna) ten einde. Voor nu wensen we je hele fijne feestdagen toe. Geniet van je naasten en maak er het beste van! We zien je graag volgend jaar weer bij een van onze (online) events.

Top